Building Green (link) blev oprettet i 2011 i København og har udviklet sig til en unik platform for information, inspiration og ideer om den bæredygtige bygningsindustri. RAW deltog i dette års Building Green, hvor vi viste vores robotplatform frem, præsenterede dens muligheder samt havde en masse spændende dialoger omkring samarbejdsmuligheder.


Building Green fokuserer på primært bæredygtige materialer, produkter og løsninger. Vi ville ikke gå glip af chancen for at vise og forklare, hvordan Robot at Work og vores teknologi passer ind i det fokus, og derfor deltog vi i messen. Vi havde vores egen stand, hvor vi stillede vores modulære robotplatform op, og derfra kunne vi præsentere interesserede parter i vores løsning og dens muligheder i byggebranchen.


Selve messen havde meget fokus på, hvordan man indarbejder nye bæredygtige, og gerne genanvendte materialer, i byggeprocesser og bygninger. Det gav os en mulighed for at illustrere, hvordan automatiseringsteknologi også er på linje med en grøn dagsorden og kan anvendes i forskellige situationer og processer.

RAWs stand på messen.


Det var inspirerende at opleve forskellige ’grønne’ first-movers og høre, hvordan deres produkter, materialer eller løsninger alle understøtter morgendagens grønne dagsorden. Ved at kombinere deres tilgang med vores automationsmuligheder fik vi skabt rigtig mange samarbejdsmuligheder, som vi bestemt skal efterfølge i fremtiden.


Vi demonstrerede naturligvis vores modulære robotplatform, og hvordan den let kan ombygges og omstilles til at passe til den individuelle opgave uden store investeringer i yderligere teknologi og robotter. For at passe ind i dagsordenen på Building Green udstillede vi tre forskellige cases på vores stand:

 

1. Fugeudfræsning af murstensmørtel

 

2. Automatisk armeringsbinding til større betonelementer

 

3. Fræsning af PCB-maling inden nedrivning og renovering

 

Og hvad så nu? Som med alle messer begynder det virkelige arbejde efter messen, hvor vi glæder os til at følge op på de spændende samarbejdsmuligheder og nye kundeemner, som messen åbnede op for os.